5 sfaturi pentru o sesiune mai usoara

Si eu am fost student si masterand si trebuie sa recunosc ca pentru mine intodeauna sesiunea de vara mi s-a parut un chin. Desigur ca sesiunea de primavara e mai usoara un pic, e si mai prietenoasa vremea. Insa de data aceasta imi permit sa va dau cateva sfaturi ca sa treceti mai usor peste sesiune.

Sfaturi sesiune

  1. Consuma cat mai multe sucuri naturale si evita consumul de cafea. In general studentii sunt obisnuiti ca in sesiune sa bea cantitati “industriale” de cafea si mai ales sa invete noaptea. Ei bine poti sa incerci sa faci acest lucru, insa nu ai garantia ca organismul tau poate rezista in timp. Acelasi lucru e si cu consumul de bauturi energizante. Asa ca oricand te poti impiedeca din cauza consumului de cafea. Ambulanta vine des in caminele studentesti tocmai din aceasta cauza. Nopti pierdute si consum de cofeina si tigari.
  2. Oxigenarea creierului. Mai ales atunci cand fumezi e esential sa iesi cel putin 1 h pe zi din casa. Daca stai inchis in camera de camin si fumezi nu gasesti nicio rezolvare problemelor tale. Fumatul in spatii inchise nu e recomandat in momentul in care esti stresat si obosit. Risti iarasi sa ti se faca rau deoarece nu se oxigeneaza creierul.
  3. Evita nootropicele. Am luat si eu in sesiune piracetam, oxiracetam, modafinil insa personal nu am simtit mare lucru pe termen lung, ba chiar am inceput sa am ameteli din cauza dozajului prea mare. Cel mai bine e sa iti imparti cantitatea de invatat pe zile si astfel sa scapi de un stres in plus, sa nu lasi sa se aglomereze.
  4. Respecta ritmul veghe-somn. Asta cu invatatul noaptea mi se pare o situatie un pic absurda. E adevarat ca noaptea e liniste, insa cel mai bine e sa inveti in timpul zilei.
  5. Gestioneaza-ti timpul. Poate cel mai important sfat e gestionarea timpului. Nu incerca sa inveti in 2 saptamani ceea ce nu ai invatat intr-un an de zile.

Si eu am facut multe greseli in si am avut parte de stres in sesiune. Insa sper ca voi sa treceti mai usor peste sesiune mai ales ca aveti multe sfaturi pe online. Asa ca e timpul sa inveti cum sa treci mai usor peste sesiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *