Ai roti pentru roaba din gradina ?

Traditia gradinii de legume

652x450_077876-cum-asociem-legumele-in-gradina

La noi in familie exista o pasiune pentru cultivarea gradinei. Vara defapt acesta devine principala activitate a parintilor dupa servici. Niciodata nu au vandut din recolta, insa mereu toamna am avut toti o satisfactie imensa vazand camara plina de muraturi. Desigur ca nu le lipsesc parintilor nici uneltele necesare, tata are mereu roti pentru roaba pe care o foloseste primavara imprastiand ingrasamantul pentru pamant, ori toamna atunci cand curata gradina de vietele de rosii si o pregateste pentru sapat. Astfel ca atunci cand cultivi de exemplu gradina trebuie sa ai tot timpul rezerve ca de exemplu roti pentru roaba , o coada de harlet, niste manusi pentru protectia mainilor etc. E drept eu nu ma implic foarte tare cu munca in gradina de legume, insa traditia gradinii cu legume si lucratul pamantului se realizeaza de cand sunt eu mic.

O gradina are nevoie de unelete

carucior-cu-doua-trei-roti-roaba_5478642_1384203176

Ideea e ca si in gradina cu legume trebuie sa iti dedici timp si sa ai un pic de experienta, plus uneltele necesare. Daca nu muncesti cu pasiune, e mai bine sa stai deoparte. Desigur ca si parintii mei se satura cateodata de acest hobby, cand sa zic tata merge cu roaba de ingrasamant si brusc constata ca trebuie sa caute roti pentru roaba in garaj. Oricum satisfactia cea mai mare e toamna. Daca tot am vorbit de unelte indispensabile pentru lucratul gradinii, trebuie sa va marturisesc ca pe langa uneltele necesare, munca propriu zisa, trebuie sa ai si un gram de noroc ca vremea sa tina cu tine. Sa nu ai parte de grindina vara, de ploi ori de soare din plin cand nu e cazul, ori de daunatori.

Roti pentru roaba rezerva

roti-pentru-roaba

Dupa cum spuneam traditia gradinii presupune si un pic de investitie financiara, mai ales ca recent am achizitionat inclusiv o roaba, pe langa manusi, unelte, solutii pentru stropit, un hidrofor de calitate ca sa putem uda vara si atunci cand nu ploua si e seceta. Iar ca sa nu mai avem treaba pe viitor am luat si 2 roti pentru roaba rezerva. Pana una alta, dupa roaba si hidroforul nou, gradina de legume a fost buna cu noi si in aceasta toamna, unde productia de rosii a fost peste nivelul asteptat. Avem un mic secret la plantare, inainte sa fie acoperite rosiile cu pamant, trece tata cu roaba si le pune la fiecare un pic de ingrasamant natural. Deobicei nu prea dau sfaturi cu privire la gradina si gradinile altora, insa daca nu aveti o roaba si roti pentru roaba neaparat trebuie sa va achizitionat si asa ceva, adica o roaba moderna care sa va usureze mult munca, dar si manusi de protectie ca atunci cand mergeti la servici dupa o dupa masa de munca sa nu aveti mainile toate crepate. Iar la final toamna, roadele o sa vina de la sine, daca gradina e lucrata corect si cel mai important ati pus si un pic de suflet. Pana una alta va doresc un sfarsit de an linistit !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *