Alegerea corecta a produselor de curatenie

clinitro-produse-de-curateniePentru acasa, pentru spatiul individual de la birou, in spatii publice – peste tot se impune o curatenie impecabila. Este o masura de dorit pentru sanatatea proprie si pentru a celor din jur. De altfel, un spatiu igienizat este primul semn de respect, pentru persoana proprie si pentru musafiri . Pentru a mentine un grad optim in acest sens, este desigur necesara utilizarea unor produse de curatenie de calitate, daca se poate din categoria celor profesionale.

Gasim atat in magazinele fizice, cat si in cele din mediul online o varietate de solutii, de produse mai ieftine sau mai scumpe, realizate de branduri mai mult sau mai putin cunoscute. Ne lasam atrasi in capcana celor cu ambalaj atragator sau cautam sa facem o achizitie profitabila din toate punctele de vedere?

Pentru a realiza o alegere corecta a tutuor acelor produse de curatenie necesare in diverse spatii, este bine sa stabilim o ordine clara a celor mai importante criterii pe care acestea trebuie sa le indeplineasca. De atentia acordata tuturor acestor aspecte va depinde si eficienta curateniei, in care s-a pus totodata si un efort fizic din partea persoanei in cauza.

Compozitia produselor si importanta acesteia

Daca aveti tendinta de a lua primul produs de pe raftul magazinului, fara a analiza macar sumar lista de ingrediente, e primul pas gresit pe care il faceti. Mai ales cand respectivul nu contine astfel de informatii este semn clar ca trebuie sa va reorientati. Conteaza in mod deosebit sa alegeti produse de curatenie a caror eticheta sa prezinte transparenta in legatura cu informatiile furnizate. Numai cand acestea nu sunt potrivite pentru ca afecteaza sanatatea, dar si ca nu ofera rezultatele promise, tind sa se omita astfel de detalii.

Nu merita riscul, chiar daca diferenta de pret dintre respectivul articol si celelalte este una notabila.

Atentia fata de continut si ingrediente

Sanatatea pe primul loc! Cat de putini sunt cei care pun accent pe ceea ce conteaza cu adevarat. Realizam curatenia pentru a trai intr-un mediu sanatos, complet igienizat, care sa ne ajute sa avem un trai mai bun. Poate pentru unii pare absurd, dar in timp rezultatele nefaste ale unor astfel de actiuni se simt. Spre exemplu, inhalarea amoniacului continut de multe  astfel de produse, dar si atingerea sau inghitirea acestuia au rezultate toxice. Mai ales cand intra in amestec cu diverse substante, exista sanse sa apara reactii chimice periculoase.

In general, o atentie sporita in acest sens trebuie acordata produselor dezinfectante si antibacteriere pentru ca ai in componenta inalbitoare si pana la triclosan. Orice exces nu face decat sa creasca toleranta bacteriilor – asta inseamna din start dezechilibru al florei din organismul uman – deci neaparat de tinut cont!

Sunt o sumedenie de substante regasite in produsele regasite pe rafturile magazinelor. Desigur, nu putem stopa utilizarea lor completa, insa ne putem feri de cele care prezinta un risc ridicat pentru sanatate. De altfel, putem avea in vedere protectia necesara a mainilor si a cailor respiratorii atunci cand le folosim. Mare atentia trebuie sa avem mai ales cand selectam din diversitatea celor ce au continut de clor. Vorbim despre o substanta coroziva extrem de puternica, care provoaca iritatii la nivelul cailor respiratorii.

In orice caz, atunci cand alegem din mutitudinea de solutii pe care ni le pune la dispozitie piata, este de preferat sa tinem cont macar de avertizarea de pe produse. Potrivit normelor international in domeniu, este de datoria producatorilor sa mentioneze utilizatorii legat de gradul de pericol pe care il prezinta, prin insemne precum Periculos, Otravitor, Atentie, Coroziv, etc.

Pe magazinul online clinit.ro gasiti  game diversificate de articole, incepand de la dezinfectanti, detergenti si toate cele necesare pentru medii perfect igienizate, indiferent de locatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *