Amoniti si geode

Amoniti

amonitiAmonitii sunt asadar unele dintre cele mai ravnite fosile de colectionari si nu numai, cu cochilii bogat ornamentate, de o mare frumusete, calcifiate, opalizate, silicifiate si pietrificate. Amonitul este de origine organica, mai exact o molusca cefalopodă, cu cochilia in spirala, dispusa in compartimente. Trebuie sa stiti dragi prieteni ca amonitii sunt foarte cautati, de catre colectionari si nu doar, datorita splendorii lor. Piata de amonit este considerata foarte puternica in feng shui, deoarece se considera ca este o sursa excelenta de stabilitate si protectie, astfel de un amonit amplasat in camera, sau birou, purifica aerul. Se indica ca un amonit e sa fie amplasat in sud-vest, nord-vest, vest, nord-est, est, sud-est sau chiar centrul unei incaperi. Purtata ca bijuterie, piatra de amonit reduce acumularea de toxine in corp, transforma gandirea si starile negative, in stari pozitive. De asemenea se mai spune ca pandantivul de amonit aduce noroc celui care o poarta si atrage prosperitatea. Amoniti au fost numiti dupa Amun (sau Ammon), veche zeitate egipteana, echivalentacu Zeus la greci si Jupiter la romani si a carui caracteristica speciala sunt coarnele de berbec. Astfel ca majoritatea amonitilor au cochilia mai mult sau mai putin spiralata si unii intra-adevar seamana cu niste coarne, iar pe piata colectionarilor dar si a purtatoarelor de bijuterii semipretioase capata tot mai multa popularitate.

Geode

geode

Inainte de toate trebuie sa stiti ca „geoda” este numele dat unui agregat de metale format prin depunere în cavitatile largi ale rocilor. Geodele asadar sunt misterioase modelari ale pamantului, un deosebit fenomen al naturii, cunoscut in special colectionarilor de roci si minerale. Termenul de geode deriva din cuvantul grecesc geoides, care din punct de vedere etimologic inseamna „plăcerea pământului“. O  geoda dupa cum va spuneam este o roca sferică sau alungită, care conține în interiorul sau o cavitate plina cu cristale dispuse cu varful spre interior.

Interesant este, ca nu exista geode la fel, fiecare geoda este unicata in compozitia, marimea si formatiunea de cristale din interior (va explicasem deja ca o geoda are in interior o cavitate captusita cu cristale) fiind diferite din punct de vedere al formei si a culorii. Cele mai multe goede, dispunerea lor cea mai densa se intalneste in nordul si sudul Oceanului Pacific. Ceea ce numim acum geode, sunt utile pentru protectie in special dar ele contribuie de asemenea si la cresterea spirituala. Asadar dragi prieteni o sa daruiti iubtelor voastre un pandantiv cu o geoda ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *