Beneficiile fatetelor dentare lumineers

Fatetele dentare sunt din ce in ce mai populare, avand un rol cosmetic, astfel ca ajuta la camuflarea a diferite probleme, precum inghesuirile dentare usoare, spatierile inestetice, modificarile de culoare sau formele mai putin placute. Asadar, fatetele dentare sunt niste carapace foarte subitiri, avand o grosime intre 0.2 si 0.6 mm, in functie de necesitati si se cimenteaza pe partea frontala a dintilor care este slefuita in prealabil pentru a face loc acestora.

Profesionalism

Atunci cand pacientii apeleaza la cabinete moderne precum 3D Dental acestia au ocazia de a simula rezultatele, astfel incat sa isi faca niste asteptari, pentru a determina daca acest tratament cosmetic este solutia cautata. De regula este nevoie de doua sedinte pentru finalizarea procedurilor, una in care sunt luate mulajele necesare si se face slefuirea, atasandu-se in acelasi timp niste fatete temporare, pana cand cele finale vor fi confectionate in cadrul laboratorului de tehnica dentara.

Durata de viata

Chiar daca se slefuieste o cantitate modica de tesut dentar sanatos, dantura nu este afectata, isi pastreaza proprietatile si nici nu devine mai sensibila, intretinerea celor fatetati efectuandu-se in conditii normale. In plus, durata medie de viata a acestora este de peste 10, insa poate sa difere, in functie de materialul din care sunt confectionate. In schimb, odata ce se apeleaza la acestea, este necesar ca dintii slefuiti sa fie intotdeauna protejati de fatete, procedura fiind ireversibila.

Avantajele fatetelor

Astfel, fatetele aduc cateva avantaje, precum lipsa durerii in momentul aplicarii, iar pacientii au la dispozitie o multime de nuante din care pot alege, astfel incat sa fie indeplinite cerintele impuse chiar si de cei mai pretentiosi. Totusi, pentru prelungirea duratei de viata se recomanda evitarea consumului in exces a alimentelor si bauturilor ce pateaza, printre care vinul rosu, cafeaua sau ceaiul negru. In plus, acestea pot fi vazute ca o alternativa la alte tratamente mult mai complexe pentru asigurarea unui zambet perfect. Mai mult, pe aceasta cale se evita si procedurile de albire dentara, care, pentru pastrarea rezultatelor, trebuie repetate la fiecare cativa ani, in caz contrar dintii revin la nuanta initiala, pe cand cu fatetele isi pastreaza aspectul placut.

In schimb, acestea nu reprezinta o solutie in cazul malocluziilor severe, ci trebuie sa se apeleze la tratamente precum cele ortodontice, care sa corecteze problemele. La capitolul preturi, acestea sunt accesibile pentru toate buzunarele, insa se calculeaza in functie de fiecare situatie in parte si de tratamentul pe care trebuie sa il urmeze pacientii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *