Ce coroana de flori sa duci la un priveghi – alege de la Anemone florile potrivite

Din nefericire, sunt momente in viata pe care nu ne-am dori sa le traim sau cel putin sa nu ne intalnim cu ele prea repede. Ne pleaca oameni dragi din aceasta viata si ultimul lucru pe care am putea sa il facem pentru acestia este sa le aducem un omagiu. In traditia si cultura noastra a te prezenta la un eveniment funerar cu flori este un semn de respect pentru cel trecut in nefiinta si fata de familia indoliata. Problema ramane ce anume sa alegi incat sa fie potrivit acestui context.

Daca vei cauta coroane si jerbe funerare Bucuresti negresit vei gasi si Anemone, o florarie din capitala de unde poti cumpara flori si aranjamente pentru orice context. Exista si o gama separata de astfel de aranjamente. Poti comanda de aici celebrele coroane.

Gerbera si garoafe

Sunt unele dintre cele mai accesibile tipuri de flori potrivite pentru astfel de momente. Un alt avantaj este ca rezista foarte bine asadar indiferent de perioada din an le vei gasi accesibile la pret si vor fi durabile.

Trandafiri

Sunt o alternativa interesanta. Se spune ca cei care duc trandafiri la capataiul unei persoane inseamna ca a pretuit-o si iubit-o. Daca relatia ta cu cel in cauza a fost una speciala, chiar si amicala, un aranjament funerar cu trandafiri ar fi ideal. Iese in evidenta, nu este o alegere banala si cu atat mai bine.

Ce culori sunt potrivite?

Daca asculta gura lumii cate bordeie, atatea obiceie. Unii pun mare accent pe ideea de culori deschise ca alegere pentru aranjamentele funerare in cazul unei femei si cele mai inchise in cazul barbatilor. In unele colturi din tara conceptul din popor este ca nu depui flori in culori aprinse la captaiul unei persoane trecuta in nefiinta. Ar fi nepotrivit de ales culorile intense.

Nu se poate spune ca exista o schema cromatica obligatorie. Clasice alegeri sunt de alb pentru cei tineri, de galben sau pasteluri in cazul femeilor, albastru sau visiniu in cazul barbatilor. Rosul se pare ca joaca rol de culoare suprema aici, fiind adesea o alegere pentru cei din familie pentru florile depuse langa cel trecut in nefiinta. Se prea poate sa fie o corelatie facuta cu ideea ca rosul simbolizeaza iubirea.

Cat costa o coroana? O jerba cu gerbera spre exemplu te poate costa 260 de lei la Anemone. Descopera in pagina oficiala si alte variante.

Contact: floraria@anemone.ro

One thought on “Ce coroana de flori sa duci la un priveghi – alege de la Anemone florile potrivite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *