Ce trebuie sa afle un sofer incepator inainte sa inchirieze o masina?

Serviciile rent a car reprezinta o alegere inspirata atunci cand urmeaza sa pleci la drum lung cu masina. Indiferent ca este vorba despre companii romanesti sau din strainatate, inchirierile auto se realizeaza dupa acelasi principiu atunci cand clientul este un sofer incepator. Astfel, acestuia ii va fi perceput un tarif diferit fata de cel aplicat unui sofer cu experienta.

Realitatea este ca sunt sanse destul de mici ca o persoana ce a obtinut permisul de conducere de mai putin de un an sa reuseasca sa inchirieze vreodata o masina de la o firma de inchirieri auto Bucuresti. Chiar si dupa ce a trecut aceasta perioada minima de un an de experienta, soferilor incepatori li se vor percepe taxe in plus sau garantii ce depasesc sumele impuse soferilor cu ceva vechime in ale sofatului.

De ce serviciul rent a car merita totusi si in cazul soferilor incepatori?

Deja s-a stabilit ca un sofer fara experienta va plati mai mult si se va confrunta cu un proces mai strict de inchiriere a unei masini. Cu toate acestea, serviciul rent a car reprezinta o solutie de avut in vedere de catre soferii incepatori atunci cand intervin deplasari in alte orase.

Totusi, pentru un incepator, un traseu lung cu masina dintr-un colt al tarii in altul este dificil de parcurs. Este indicat ca primele astfel de drumuri sa se faca numai in prezenta unui insotitor.

Uneori este mai avantajos pentru un sofer care calatoreste fara insositori sa inchirieze masina la destinatie. Exista servicii ce aduc masina la aeroport si unele pun la dispozitie sofer personal, pentru a scuti clientul de agitatia din trafic si grija drumului.

Sfaturi pentru inchirierea unei masini in conditii cat mai favorabile

Pentru ca cele mai multe firme de inchirieri auto Bucuresti au o procedura de inchiriere destul de stricta, pentru soferii incepatori este mereu o idee buna ca totul sa fie organizat atent din timp. Sunt cateva aspecte de urmarit, in masura sa ofere o experienta placuta si sigura a calatoriei.

In primul rand trebuie sa te interesezi daca firma de inchirieri auto aleasa se adreseaza si soferilor incepatori. Poti afla asta contactand firma respectiva, prin email sau la telefon.

Este posibil ca tarifele afisate pe paginile companiilor de inchirieri sa nu vizeze si soferii incepatori. Din acest motiv este important sa afli costurile raportate la vechimea permisului de conducere si varsta soferului.

Cat priveste alegerea masinii, este de preferat sa te orientezi catre un model cu care esti deja familiarizat. De exemplu, daca esti obisnuit sa conduci o masina cu transmisie automata, nu este indicat sa inchiriezi una cu transmisie manuala.

Rezerva din timp masina dorita, mai ales atunci cand calatoria are loc in sezonul estival, cand cererile sunt foarte mari. Asta nu inseamna ca trebuie sa accepti prima oferta intalnita si sa nu cercetezi in prealabil piata.

Nu uita sa verifici atent masina in momentul in care iti este predata de catre reprezentantul companiei, pentru ca orice defectiune ulterioara va fi trecuta pe nota de plata.

Pentru informatii suplimentare cei interesati pot vizita pagina traxrentacar.ro. Tot acolo se pot afla preturile aferente fiecarui model de masina in parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *