Ceaiul verde aliatul tau !

Despre ceai verde

ceaiuverdeushutterstock%5b1%5d

Supranumit și “ceai virgin”, ceaiul verde este cu adevărat o încântare și ajutorul tău de nădejde. Veteran în lumea licorilor aromate, acesta a fost primul descoperit pe tărâmul îndepărtat al Chinei. Trecând de la tămăduitor la băutură relaxantă, și-a căpătat notorietatea prin aroma sa inconfundabilă și beneficiile numeroase pe care le oferă.

Un ceai special

Cu o istorie de mai bine de două mii de ani, acesta a devenit treptat o băutură populară pentru beneficiile sale. Nu e de mirare că aproape toate plantațiile de ceai din Japonia sunt de ceai verde. Deși provine din aceeași plantă ca bine-cunoscutul ceai negru, unicitatea acestuia stă în metoda de procesare. Pentru a păstra cantitățile maxime de antioxidanți și polifenoli, elemente cheie ale licorii tămăduitoare, frunzele de ceai verde sunt tratate la abur fierbinte sau prin prăjire, împiedicând astfel fermentarea.

Ceaiul verde- sănătate la picătură

cesti-cu-infuzie-de-ceai-verde-873x294

Imaginează-ți un aliat împotriva kilogramelor în plus, sau a ridurilor! Nu-i așa că ar fi strașnic? Să atenuezi un proces normal cu un remediu natural, să lupți împotriva naturii cu armele sale. Aliatul tău poate fi nimic mai mult decât o cană fierbinte de ceai verde.

Și pentru că frumusețea vine de fapt, din interior, acesta te va ajuta și la reglarea a numeroase alte afecțiuni: scade riscul apariției diabetului prin reglarea glucozei din sânge și previne apariția bolilor cardiovasculare prin combaterea diferențelor de presiune ale sângelui.

Datorită conținutului său crescut de antioxidanți, poate combate apariția a numeroase infecții, printre care și cariile dentare. La nivel psihic însă, se introduce o stare de relaxare pură, un remediu potrivit pentru combaterea anxietății și a depresiei. Ce înseamnă toate acestea?  Ei bine, pe scurt, ceaiul verde este un “elixir al tinereții”, o permanentă stare de bine.

Ce tip de ceai aleg?

Cultura chinezească se bucură de o vastă paletă de ceai verde, variind în funcție de gust, metode de cultivare, culoare și formă. Pentru că servirea ceaiului este o adevărată artă, trebuie să-ți aloci timp găsirii ceaiului verde care se potrivește nevoilor tale. Și pentru că aș dori să împărtășesc cu tine puțin din cultura asiatică, îți împărtășesc câteva secrete despre tipurile de ceai verde. De departe Sencha este cel mai frecvent consumată în rândul iubitorilor de ceai verde, poate pentru că pe cât de simplă este metoda de procesare: frunzele sunt trecute prin abur fierbinte, iar mai apoi rulate, pe atât de apreciate sunt beneficiile sale. Tot un clasic este și Gunpowder, care în traducere liberă înseamnă “praf de pușcă”. Numele și notorietatea sa au fost căpătate atât pe teritoriul britanic, unde forma frunzelor rulate și îndoite în ghemotoace mici au fost asemănate cu granulele prafului de pușcă, cât și în Africa de Nord. Acolo este folosit pentru a prepara deliciosul ceai marocan.

Te invit să te răsfeți

Pentru ca vrem să știi cât de mult contează starea de bine în viața ta, îți propunem o varietate de ceaiuri din care să alegi. Păstrăm la bază clasicele Gunpowder și Sencha, dar adăugăm un mic plus de aromă în ceașca ta. Fie că optezi pentru o escapadă exotică cu gust de mango, papaya și nucă de cocos, un amestec romantic cu petale de trandafir, sau clasicul parfum de lămâie, suntem siguri că vei găsi la noi ceaiul potrivit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *