Clasificare ventilatoarelor axiale in detaliu

Fiecare alegere pe care o ai de realizat in societatea curenta impune un plus de atentie si de responsabilitate. Lasand la o parte accentul pe care ar trebui sa inveti sa il pui pe calitate si durabilitate, mai este si partea de functionalitate. Ma refer mai departe la gama ventilatoarelor axiale, care este una suficient de complexa incat sa te puna in deruta vizavi de o alegere in acest sens. Pentru asta gasesti mai departe o clasificare succinta a ventilatoarelor de acest tip, urmand ca apoi sa iti ofer cateva repere in alegerea modelului care sa se plieze pe nevoile tale.

Clasificarea ventilatoarelor axiale in functie de diverse criterii

Inainte de a incepe enumerarea tipurilor existente, despre linia de ventilatoare axiale trebuie sa stii ca in cazul acestora aspiratia si refularea se realizeaza axial, adica in paralel cu axul rotorului.

  • Dupa montaj

In functie de montaj, vei intalni ventilatoare axiale in tubulatura (cunoscute si sub denumirea de in-line), de fereastra si ventilatoare axiale de perete, de acoperis si ventilatioare de tavan. Despre cele de perete trebuie sa stii ca la randul lor sunt de doua tipuri – care se monteaza incastrat si montate aparent.

  • Dupa modul de actionare

Dupa aceasta caracteristica, clasa ventilatoarelor axiale se imparte in cele care functioneaza cu cuplare directa, ventilatoare cu actionare pe curele trapezoidale si in cele cu cuplaj elastic. In cazul primei categorii, gasesti in comert modele caare au rotorul amplasat in axul motorului si altele cu rotorul in experiorul motorului.

  • Dupa tipul de palete din dotare

Vizavi de aceasta caracterisica, optiunile sunt simple – fie alegi un ventilator axial cu palete fixe, fie te orientezi dupa unul care are paletele reglabile.

  • Dupa debitul de aer

Din acest punct de vedere, orice utilizator trebuie sa aiba in atentie nevoile proprii pentru a se putea decide daca este potrivit unmodel cu debit fix sau unul care are debitul variabil, respectiv reglabil.

  • Dupa destinatii speciale

In functie de mediul in care ventilatorul va fi utilizat, acesta trebuie sa fie confectionat din materialele potrivite. In acest mod vor asigura o functionare optima si totodata sigura. Astfel, gasesc cei interesati ventilatoare axiale anticorozie, antiex, dedicate utilizarii in medii ce le supun unor temperaturi ridicate, pentru evacurea de fum, precum si pentru recuperarea caldurii.

  • Dupa domeniul utilizarii

Nu in cele din urma, trebuie sa ai in vedere domeniu in care intentionezi sa utilizezi ventilatorul axial. Asta pentru ca fiecare in parte impune nevoi specifice. Gasesti in acest sens ventilatoare axiale casnice (rezidentiale), industriale si comerciale.

In ceea ce priveste alegerea ideala pentru nevoile tale, trebuie neaparat sa te intereseze ca acestea sa prezinte o calitate inalta, adica sa iti ofere siguranta in utilizare, precum si garantia durabilitatii. Dicteaza acest din urma aspect materialele folosite in alcatuirea sistemului, precum si rezistenta specifica acestora.

Ai in vedere o alegere care sa ti le aduca pe toate. In acest sens iti recomand magazinul online braco-ventilatoare.ro, in cadrul caruia gasesti diversitate la preturi rentabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *