Combate buruienile cu erbicid total

Despre AgroGlyfo erbicid total

Trebuie inainte de toate sa recunosc ca sunt doar un pasionat de agricultora. Bunicul meu a fost tractorist astfel ca mai stiu din povestile lui cu si cu ce se poate combate buruiana de pe terenurile agricole sau chiar din gradini. Pentru eliminarea buruienilor din gradina se recomanda tot felul de erbicide, insa pentru a combate buriana culturilor de cereale ori vita de vie se foloseste erbicid total. AgroGlyfo,  erbicid total combate toate buruienile si nu este selectiv pentru culturi. De mentionat ca acesta este un erbicid total sistemtic si se aplica atunci cand buruienile sunt suficient de mari pentru a asigura o suprafata potrivita de contact cu solutia de stropit.

Tot de la bunicul am invatat ca buruienile anuale acopera solul iar cele perene trebuie sa fie in faza de inflorire cand se foloseste erbicid total. Poti sa le vezi  crescand libere pe campurile necultivate, pe cai ferate, langa drumuri, dar si in culturile controlate si nu este vorba de altceva decat de buruienile care acapareaza culturile atunci cand nu este folosit erbicid total . Se stie ca daca buruienile nu sunt elimante acestea afecteaza, scade productia.

De exemplu AgroGlyfo Total (Erbicid Total) este un erbicid care sa propaga prin frunze in primele 24 h dupa aplicare si usca complet buruiana pana in 3 saptamani, desigur ca in aceasta perioada nu trebuie lucrat nimic la cultura ori la sol. De asemenea erbicidul total nu trebuie aplicat atunci cand sunt temperaturi ridicate sau seceta deoarece efectul o sa fie minim. Temperatura recomanda la care sa se erbicideze este de 15-25 grade, iar numarul de tratamente este de 1-2. De mentionat este ca nu e bine sa intervina precipitatii in primele 6 ore de la tratament.

Cand se aplica Agro Glyfo ?

Agro-Glyfo este un erbicid total (neselectiv) care se prezinta sub forma de lichid limpede, omogen si de culoare galben-pai. Dupa cum spuneam este eficient pentru ca combate o gama larga de buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perente, atat pe terenuri necultivate ori cultivate. Absorbtia se face prin frunze si este translocat dupa cum spuneam pe toate organtele plantei inclusiv radacini stoloni, rizomi.

Agro-Glyfo se aplica inainte de semanat cand se asteapta ca buruienile sa creasca pana la 10-15 cm, apoi se erbicideaza cu Agro-Glyfo, dupa care, la o saptamana, se poate semana. Pe miristi dupa recoltarea culturii, se lasa un timp ca buruienile perene sa creasca suficient, se aplica Agro-Glyfo, dupa care solul se mentine nelucrat aproximativ 3 saptamani. Produsul Agro Glyfo este compatibil cu majoritatea produselor de protectie a plantelor.

Trebuie sa se evite inhalarea sau contactul produsului cu ochii ori pielea. Nu se bea , nu se mananca si nu se fumeaza in timpul utilizarii produsului. Erbicidul se depoziteaza in ambalaje originale , sigilate si etichetate corespunzator, in incaperi uscate , racoroase, bine ventilate, destinate in exclusivitate pentru pesticide, fara actiunea directa a razelor solare sau a caldurii, separat de alimente sau furaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *