Cum arata un parinte rau ?

Un parinte rau nu te lasa sa te afirmi si nu iti ofera protectie

Cei mai multi parinti incearca sa faca ce este mai bine pentru a le asigura copiilor lor un prezent si un viitor bun si sanatos. Insa, unii dintre parinti pot sa faca unele greseli, in mod accidental, care pot duce la dezamagiri si lucruri rele pe viitor. Uita-te peste aceste semne si da-ti seama daca ceea ce faci pentru copiii tai este bine sau rau.

Unii parinti cred ca cel mai bun mod de a-si creste copiii este prin oferirea unei portii dure de dragoste. Nu le arata sprijin si nici nu le ofera o protectie buna ca sa aiba parte de ce e mai sigur in viata. Poate ei cred de cuviinta ca dragostea mai dura poate sa functioneze cateodata, insa nu trebuie sa fie singura modalitate prin care un parinte sa isi creasca copiii.

Un parinte rau este prea critic

Nu este rau sa fii criticat din cand in cand, deoarece asta duce la dezvoltarea personala si la invatarea din greseli, insa daca vei fi criticat 24 din 24 vei incepe sa simti ca nu esti bun de nimic si ca nu te pricepi deloc la ceva anume. Poti sa devii deprimat si sa ai ganduri chiar si mai urate de atat. Asadar, orice parinte ar trebui sa stie sa faca diferenta intre criticile constructive si cele negative si sa le spuna stop atunci cand este cazul.

Un parinte rau isi doreste toata atentia ta

Parintii toxici se intampla sa isi transforme deseori copiii in substitutii lor parentali, prin ideea ca isi doresc sa fie mereu in centrul atentiei si sa fie cocolositi de copiii lor. Nu este normal, ar trebui sa fie de fapt invers. Asta poate sta ca legatura intre parinti si copii, dar uneori asta poate duce la o relatie parazitara in care parintii necesita prea mult din timpul, atentia si energia celor mici, si nu este deloc sanatos.

Un parinte rau face glume mereu pe seama ta

Nu este rau sa mai razi si de tine si nu doar cu altii, dar ca mama si tatal tau sa faca glume urate pe seama ta mereu este prea mult. Nu este deloc sanatos ca cei mari, care te-au crescut sa se ia mereu de greutatea, inaltimea sau infatisarea ta. Pana la urma rolul lor este de a te ajuta si de a te indruma in viata. Batausi si oameni certareti vor fi acolo mereu sa faca asta, la scoala sau la munca, ori chiar in public.

Tine minte toate aceste semne rau prevestitoare despre parintii toxici si ai grija sa nu mai faci asta sau nu cumva sa incepi sa faci asta, daca esti parinte, si sa inveti sa te departezi sau sa le spui celor mari ca nu fac bine, daca esti copilul lor sau un apropiat al familiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *