Cum recunosti o masina second hand lovita?

Atentie cand achizitionezi o masina second hand

Atunci cand suntem  in momentul cumpărării unei maşini second-hand trebuie neaparat sa tratam cu cu atenţie momentul si sa invatam sa recunoastem trucurile ascunse pe care samsarii le folosesc atunci cand prezenta autoturisul unui posibil nou proprietar. Astfel ca anuntul de vanzare trebuie analizat extrem de atent: de exemplu e uitam la poze si mai ales interior si comparam ce vedem cu dotarile enumerate in anunt. E deja cunoscut ca sintagmele gen “full fără piele”, “adusă recent”, “kilometri reali”, “nerulata în ţară” sau “impecabila, ireprosabilă, ca noua”, exprima de obicei contrariul. E ca pe vremuri cand bunicii mergeau la targuri si fiecare posesor isi lauda animalul. Comertul si bisnita e de cand e lumea asta lacoma si saraca. Daca intrati pe un site online de vanzari masini second, o sa vedeti ca sunt anunturi cu numere de inmatriculare cenzurate si in mod automat sunt suspecte pentru că ascund ceva: fie au ramas cu numele unui proprietar vechi, fie nu au ITP sau RCA valabile ori au probleme cu actele !!!

Cum recunosti o masina second hand lovita !?

Ideeae ca pe piata sunt extrem de multe automobile lovite, achizitionate in Germania pe bani de nimic, reparate si ulterior puse la vanzare drept “impecabile” ! De exemplu loviturile laterale grave pot fi identificate cand deschidem toate usile masinii second hand si urmarim cu degetul lipit pe caroserie,  urme de de denivelari, chit orisudură. Un autovehicul fara lovituri trebuie sa aiba  neaparat linii drepte. O masina reparată o putem identifica usor dacă ne focalizam cu atentie si urmăm linia pragurilor, acolo unde se inchide usa. Ne focalizam iarasi la linia stalpilor, urcam spre plafon, coboram din nou spre balamale, dupa care repetam acest traseu la fiecare usa.

In situatia in care masina a fost lovita in partea din fata, trebuie sa ne focalizam linia traggerului si a aripilor pe interior, unde vine capota. Atentie mare la oalele amortizoarelor, la tampoanele de bara si la capetele lonjeroanelor. Farurile nu trebuie să aiba urechi rupte, radiatorul nu trebuie sa fie deloc indoit, iar toate elementele de plastic nu trebuie să aiba prinderi rupte. Urmele de suduri, indoituri, rugină, vopsea aplicata prost, arata ca masina nu e deloc impecabila si e mai degraba o alta masina second hand cu probleme, din numarul ridicat de masini second hand lovite care se aduc anual in Romania. Atentie iarasi la masinile din judetele de granita, unde e probata treaba ca din 2 masini lovite uneori se face o masina second hand pusa la vanzare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *