Cum sa iti alegi bicicleta BMX ?

 

Vrei sa incerci ceva nou sau te-ai plictisit de bicicleta ta si ai nevoie de una noua, dar nu stii cum sa o alegi?

In primul rand …

Trebuie sa stii ce fel de echitatie sa alegi. Exista doua tipuri de echitatie principale

  • Tipul BMX Racing
  • Tipul BMX Freestyle

Pot sa ti se para similare ca aspect, dar una dintre caracteristicile ce le diferentiaza este greutatea.

Tipul BMX Freestyle este cel mai des abordat deoarece cu totii stiti ca in timpul liber persoanele care au un BMX sunt in parc facand trucuri si cascadorii fel de fel. Pentru a le permite manevrarea, bicicletele BMX Freestyle sunt special fabricate cu o greutate mai mare, ceea ce le ofera mai multa putere.

Tipul BMX Racing este achizitionat doar de cei care fac intreceri si participa la fel si fel de competii, dar bineinteles ca pe langa bicicleta de concurs au si una personala, folosita la cascadorii.

In al doilea rand …

Daca te-ai lamurit cu tipul de echitatie, urmatorul pas este sa gasesti dimensiunea potrivita. Dimensiunile sunt cuprinse intre 19 inch si 22 de inch. Cel mai frecvent utilizata este cea de 20 de inch. Dupa cum stim si zicala – “ce-i prea mult, strica” sau prea putin nu e multumitor, intotdeauna varianta cea mai potrivita este cea mai mica. In cazul acesta, modelul cel mai frecvent achizitionat este de 20 inch, iar in felul acesta obtii un armonios echilibru intre confort si manevrabilitate.

In al treilea rand …

Trebuie sa verifici calitatea. Nu doar materialul din care este fabricata bicicleta BMX, ci trebuie verificata calitatea pieselor, complexitatea lor. Au existat pe piata manivele dintr-o singura bucata, dar au fost inlocuite cu varianta formata din 3 piese deoarece s-au dovedit a fi mai puternice si mai usoare. Alta caracteristica ce trebuie verificata este furca – cea care leaga cadrul de roata din fata – si ghidonul sa fie din material chromoly in procentaj de 100 %.

Pentru ca alegerea bicicletei este asemanatoare cu cea a unei perechi de pantofi – trebuie sa incerci mai multe tipuri pentru a gasi bicicleta potrivita pentru tine inainte de a o achizitiona.

 Pe site-ul piese-accesorii-biciclete.ro gasesti o varietate de biciclete BMX, de la entry-level pana la pro-level.

In al patrulea rand …

Nu fi tentat de ieftin, pretul scazut te poate dezorienta. Pare sa fie foarte asemanator ca si aspect dar componentele, materialul din care e facut, calitatea este cea care conteaza. Si cum bicicleta pe care o vei alege sa facI scamatorii vrei sa fie rezistenta, opteaza pentru una de calitate.

In ultimul rand …

Verifica rotile, ele sunt piesa vie a bicicletei, ele pun in functiune vehiculul, acorda atentie deosebita tipului de roata. Numarul de spite porneste de la 36 si ajunge pana la 48. Daca doresti sa reziste mult timp alege-o pe cea care are rotile cu cat mai multe spite – cat tu sa nu te ingrijorezi atunci cand exersezi, sa faci cat mai multe sarituri si cat mai multe manevre, ca in timp sa capeti cat mai multa experienta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *