Cum sa iti decorezi locuinta in stil scandinav

mobilier-scandinav

Amenajarile interioare au devenit o parte esentiala din modul nostru in care ne exprimam. In modul in care ne decidem sa realizam decoratiuni in propria locuinta putem vorbi foarte mult despre un spirit artistic dictat de bun gust si rafinament.

Diversitatea culturala si inovatia ideilor ne ofera astazi o multitudine de stiluri de amenajare spre care noi ne putem orienta pentru a ne crea intreaga locuinta in acelasi ton. Stilul scandinav a devenit tot mai indragit de foarte multi europeni pentru ca este foarte adecvat incaperilor mai mici, prezinta o cromatica odihnitoare din punct de vedere vizual, vine cu idei cameleonice si nu impune costuri financiare exagerate.

Materiale de baza

Design-ul specific suedezilor, norvegienilor si locuitorilor din Finalanda onoreaza in mod magistral natura, astfel ca fiecare element din locuinta este constituit din materiale prietenoase cu mediul, reciclabile si care sunt accesibile la preturi, precum lemnul, hartia sau prezenta cat mai multor textile.

Cromatica

Culoarea alba este vedeta decorurilor in stil scandinav, insa cel mai adesea cade in nemuritoarea  si clasica combinatie cu negru. Simplitatea si eleganta generata de cele doua nonculori poate fi inveselita cu ajutorul unor pete discrete de culoare aprinse. Cromatica usor haotica a devenit un trend si in spatiul nordic, asa ca fiecare membru al familiei poate lasa amprenta cu cate o anumita culoare care sa pastreze totusi un confort vizual redat de lipsa uniformitatii.

Mobila

bucatarie-scandinavaConfortul si valorificarea spatiului sunt principalele coordonate pe care functioneaza amenajarea in stil scandinav. In dormitoare se gasesc paturi ce dispun de sertare pentru depozitarea unor obiecte din casa, iar in camera copiilor cele mai multe paturi sunt in forma supraetajata. Canapelele si fotoliile sunt suficient de spatioase, insa fara sa fie caracterizate de un aspect masiv, iar spatarele sunt inspirate din stilul vintage. Mesele, ca orice alta piesa de mobilier sunt concepute ca avand un caracter multifunctional prin faptul ca au integrate sertare sau diverse rafturi.

Pentru a dispune de mobila specifica acestui stil si care sa se incadreze perfect si dimensiunilor din locuinta, mobila la comanda este solutia salvatoare. Este mult mai avantajos sa dai comanda de piese de mobilier care sa se plieze tuturor conditiilor din casa dupa ce te-ai inspirat suficient despre modelele pe care le doresti.

Decoratiunile

Elementele de decor sunt foarte importante pentru ca sunt si cele care definesc in cea mai mare parte acest stil. Cum ne-am obisnuit sa vorbim despre valorificarea spatiului, nici piesele de decor nu sunt lipsite de caracterul functional. Asa ca peretii vor fi incarcati intr-o maniera cat mai discreta si agreabila cu diverse rafturi sau corpuri, in loc de tablouri sau rame foto pentru a scuti peretele de gaurile pentru cuie.

O prezenta importanta este cea a covoarelor care au un aspect foarte pufos si plin de culoare – acest lucru sustine imaginea de spatiu intim si cald. De asemenea, accesoriile textile sunt nelipsite, iar aici ne referim la pernute decorative, paturi, pilotele si orice alte materiale de acest fel. Stilul scandinav pastreaza o foarte buna armonie intre elementele specifice universului natural si cele necesare caminului.

Este recomandat ca amenajarea spatiului interior sa fie realizata in baza unui singur stil sau eventual o asociere echilibrata intre doua stiluri care sa se completeze armonios. Stilul scandinav permite combinatii cu elemente ce apartin stilorilor nautice pentru ca mizeaza foarte mult pe fondurile in nuante de alb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *