Cuvintele si tacerea !

De multe ori cred ca tacerea face cat o mie de cuvinte. De multe ori nu exista cuvinte care sa depaseasca solemnitatea tacerii sau cuvinte suficient de putine si concise care sa nu duca in derizoriu un moment tragic. De multe ori inainte sa vorbim am avea nevoie de un veac de tacere, nu de alta, dar ca sa ne alegem cuvintele potrivite.

Calitatea unui intelectual nu consta doar in alegerea cuvintelor potrivite dar mai important consider eu e ca numarul cuvintelor e deosebit de important. De multe ori insa, nu putem descrie o tragedie nationala fara sa folosim mai mult de cateva cuvinte. Desigur, greutatea unei alegerii e deplin justificata de psihismul nostru uman si de cat de multe sau putine carti am citit.

Dar oare, ma tot gandesc, ce as mai putea sa cuvantez eu pe blog, dupa o tragedie asa mare precum cea de la Club Colectiv. Cat de multe cuvinte iscusite pot descrie o drama umana !? Pe mine dupa atatea zile de la incendiu, cuvantul care ma bantuie neincentat, se numeste “responsabilitate”.

RESPONSABILITATE !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *