De ce sa alegi o centrala pe lemne Stropuva ?

Centrale termice pe lemne Stropuva

6-dc86b33478065493aa2e4fbfde0da9f0

Imi aduc aminte mereu aminte cu tristete de momentele in care cade curentul si odata cu el si centrala termica nu mai poate functiona. Personal caut sa fiu cat mai independent din punct de vedere energetic, astfel ca oricand as alege sa schimb centrala termica clasica din locuinta mea cu o centrala pe lemne Stropuva. Mai nou am un alt vis, care deriva din faptul ca il vad pe vecinul meu extrem de fericit de fiecare data cand pleaca la munte si imi spune ca are o centrala pe lemne care are o autonomie extrem de ridicata. Visez asadar ca odata cu trecerea anilor sa imi construiesc o casuta mica la munte si sa utilizez o centrala pe lemne. De exemplu o centrala stropuva costa undeva la 7 700 ron, insa are multiple avantaje. Cel mai important avantaj zic eu e acela ca functioneaza foarte bine cu carbune, peleti, deseuri de masa lemnoasa. Vezi mai multe detalii pe http://www.stropuva-romania.ro/pret/

  • Pentru economie de combustibil si autonomie energetica
  • 30 de ore functionare pe o singura incarcare de lemn
  • 3-5 zile, cu o singura incarcatura de ccrbune
  • Fara condensare
  • Nu colecteaza rasina
  • Centrala functioneaza pe lemn, carbune, brichete si deseuri din lemn
  • Curățarea de cenușă de două ori pe lună este de ajuns
  • Se ofera 5 ani garanție
  • Centrala poate functiona minim 25 de ani fara probleme

Cum functioneaza o centrala pe lemn Stropuva ?

logoCentrala are un cazan in care in partea superioara, acolo unde este amplasat un cuptor cilindric in care se arde masa lemnoasa. Lemnele ori brichetii, peletii, masa solida amplasata in partea de jos a cuptorului, adica in partea inferiora nu se incalzesc si asteapta ceva timp pentru ardere. Arzand stratul superior de lemne, distribuitorul de aer coboara treptat si indreapta permanent aerul spre urmatorul strat de lemne care necesita sa fie ars. Cel mai important e ca nu se formeaza condens si nu se acumulează smoală pe pereţii cuptorului la fel ca in cazul altor centrale pe lemne. Puteti sa gasiti mai multe detalii pe http://www.stropuva-romania.ro/pret/ !

Cazanul Stropuva este produs in Vilnius, Lituania si este unicul cazan pana in momentul de fata premiat cu certificat CE al Comisiei Europene. Astfel ca in anul 300, anul certificarii au fost efectuate multiple teste in laboratorul de cercetare, descoperindu-se ca la o incarcare de 50 kg lemne in regim de 5-6 KW a ars 31 ore, in timp ce la folosirea carbunelui de pamant functionarea neintrerupta a fost si de pana la 10 zile. Pretul unei centrale termice pe lemne Stropuva este deplin justificat, insa se amortizeaza destul de repede, inca din primii ani de functionare.

Pe de alta parte, aceasta centrala pe lemne poate fi achizitionata de la http://www.stropuva-romania.ro/pret/ si poate fi montata cu succes la tara, unde multi romani au migrat din marile orase, datorita crizei economice. La tara o centrala pe lemne Stropuva ori in zone muntoase este mult mai potrivita decat in cazul clasicei centrale cu gaze, deoarece lemnul este mai usor de procurat. De asemenea trebuie sa tinem cont si de faptul ca intretinerea centralei este usoara, dar materialele folosite la constructia ei sunt de inalta calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *