Despagubiri in cazul asigurarilor pentru calatorii

Fie ca se decide plecarea din tara din punct de vedere profesional sau in urma stabilirii unui concediu peste hotare, se recomanda ca persoanele care intentioneaza sa paraseasca tara, sa opteze pentru asigurare de calatorie, care sa acopere diverse evenimente de ordin medical, ce pot intervenii in perioada petrecuta peste hotare.

            Despagubirile se acorda strict in cazul intampinarii riscurilor ce sunt mentionate in polita de asigurare. Fiecare polita dispune de o anumita suma de asigurare, iar valoarea despagubirilor se va stabili in functie de valoarea au fost asigurate riscurile prin contractul aferent politei

Despagubirile pe care le include o polita de asigurare pentru calatorii sunt urmatoarele:

  • Consultatii medicale si anumite diagnosticari;
  • Costuri aferente tratamentelor si a medicatiei corespunzatoare
  • Indemnizatii pentru zilele de spitalizare;
  • Anumite servicii medicale de urgenta (depinde de natura accidentului, daca acesta este asigurat sau nu);
  • Costurile necesare unei eventuale repatrieri – transport funerar international (de ex. daca in urma accidentului asigurat, asiguratului nu i se pot acorda serviciile medicale necesare, din cauza neajunsurilor din sistemul de sanatate din tara respectiva);
  • Acoperirea costurilor interventiilor chirurgicale (nu sunt incluse interventiile chirurgicale de natura estetica, exceptie fac situatiile in care acest lucru este necesar in urma unui accident);
  • Repatrierea, ca si risc asigurat, este o procedura care in general este suportata in totalitate de catre asigurator dar numai in cazul in care este necesar. Daca asiguratul este in posbilitatea de a deplasa, costurile de repatriere nu sunt sustinute de catre asigurator.
  • In caz de deces al asiguratului (costuri repatriere decedati Olanda, de exemplu, si alte eventuale cheltuieli survenite in urma acestui eveniment)

Valoarea riscurilor asigurate si tipul acestora depend numai si numai  de asigurator. In moemtul in care v-ati decis sa achzitionati o asigurare medicala de calatorie, trebuie sa cititi cu mare atentie clauzele generale ale contractului individual de asigurare de calatorie, astfel incat sa cunoasteti toti termenii si toate serviciile asigurate de asiguratorul respectiv.
Aveti o gama diversa de asigurari din care puteti alege, cu diferite valori de despagubiri. Cu cat valoarea riscului asigurat este mai mare, cu atat asigurarea va costa mai mult, insa veti beneficia de servicii mai complexe. O polita de asigurare de tip standard include riscuri primare si asistenta medicala de urgenta, pe cand o polita de tip premium include mai multe riscuri si valori totale mai mari.
Verificati, de asemenea si lista de excluderi unde sunt enumerate riscurile pentru care nu veti beneficia de despagubiri. In acest fel veti putea  cunoaste toate conditiile impuse de asigurat, conditiile generale, ce riscuri acopera, despagubiri, etc., si veti sti intodeauna cand puteti sa apelati la firma de asigurari pentru eventualele despagubiri.
O asigurare medicala de calatorie nu implica costuri masive, insa imaginati-va ce ar insemna sa necesitati de ingrijire medicala in alte tari, iar totul sa fie achitat din buzunarul dumneavoastra. Cu totii stim ca serviciile medicale sunt destul de mari, indiferent de tara in care le necesitam. Daca in tara noastra natala o vizita medicala ne pune in situatia de a cheltui sume destul de mari, imaginati-va care ar fi costurile in alta tara.  Insa, daca cu o suma modica puteti acoperi eventualele situatii ce pot surveni ca urmare a diverselor accidente, atunci este de recomandat sa profitati de acest lucru. Atentie insa in momentul in care achizitionati o astfel de asigurare. Cititi cu atentie toate clauzele din contract astfel incat sa faceti cea mai buna alegere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *