Despre cancer si moarte in statia de autobuz

Saptamana trecuta am iesit ca deobicei de la facultate si am mers grabit spre casa. Nu ma gandeam eu ca in statia de autobuz o sa aud o poveste despre cancer si moarte, spusa insa cu ironie. M-am asezat asadar relaxat pe banca sa astept, cu picior peste picior, mai era cineva pe banca, iar incet vad ca se apropie un batran elegant cu ochelari care pana la urma se aseaza pe banca. Eu incerc sa ma adun, cum se zice, iar batranul imi spune, stai linistit tinere, batranul bolnav de cancer are loc. Prima data m-am facut ca nu aud si il intreb, despre ce boala vorbeati?

Vorbeam despre cancer…Sufar de cancer de pancreas, pe ficat am un chist imens si la cei 82 ani ai mei ma duc la medic la control. Insa oricum mai devreme ori mai tarziu o sa mor. Nu exista tratament care sa invinga cancerul. Vezi tu tinere, cancerul se ameloreaza dar atat. Ei bine tinere am fost internat la oncologie, iar in timpul acesta sotia unui pacient care statea langa mine, a venit si-a adus batranului ceai de canabis. A murit dupa 3 zile si a lasat un miros urat in urma lui…Eu tinere vreau sa mor demn, apropo am si leucemie, insa la varsta mea avanseaza greu.

Intre timp autobuzul astept de domn trece, iar el face din maini “am timp”….

Am timp tinere, norocul meu e ca am avut o casa la tara pe care am fost obligat sa o vand. Astfel am platit tratamente scumpe si spaga unor medici buni. Cred ca urmeaza sa imi vand si pamantul de la tara. Oricum nu vreau sa las nimanui nimic….Ma pregatesc de moarte. Eu am fost norocos, insa am vazut persoane mult mai tinere care au murit pe pat la oncologie.

Dupa cateva minnute soseste autobuzul domnului. Acesta se ridica, eu ii intind mana si ii spun “interesanta experienta” iar el imi strica “cancerul e intodeauna o experienta deosebita” !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *