Despre moarte si demnitate

Ironia vietii face ca intr-o zi cand caut din gresala pe google coroane funerare bucuresti, sa aflu ca un prieten bun de-al tatalui meu a murit la 57 ani, suferinta cronica, inima. Sincer nu stiu daca as fi scris vreodata postul asta pe blog, care deja oricum pare un post misterios. Cum va spuneam, tata a fost la priveghi, merge si la inmormantare, am multe amintiri legate de acest om, care a murit si acum se afla intr-o capela mortuara. Dar daca acest lucru nu s-ar fi intamplat nu as sugera coroane funerare bucuresti , insa coincidenta a facut sa primesc un mail legat de o firma de servicii funerare si nu sa caut pe google, deci am mintit putin.

In ziua in care Timi a murit venise si mail-ul datorita caruia scriu acum. Timi, cum ii spuneam noi, a murit in sectia de reanimare, stia ca moare, era bolnav de mult timp. Era pocait, dar nu conteaza, era cel mai bun om care il cunosteam. In tinerete a iubit mult daciile, acum cei 2 copii si prietenii i-au dus o coroana, caci mai mult nu pot face. Ideea e ca traim vremuri de criza morala si economica, dar si in aceste vremuri, trebuie sa ne respectam mortii. Asa ca prietene daca cineva drag, prieten o sa moara si tu vei fi ocupat, cauta doar pe net, coroane funerare bucuresti si rezolva repede problema si du-te cu inima deschisa la capataiul acelui om. Noi romanii nu traim mult, in comparatie cu Europa de vest, dar avem o demnitate si un curaj aparte de a infrunta moartea. Acelasi curaj il vedeam si in nea Timi, care stia ca inima si rinichii o sa ii cedeze undeva in acest an. A stat retras, nu l-am mai vazut de ceva timp.

Moartea e ceva firesc. Serviciile funerare sunt ceva normal, insa noua romanilor ne vine greu sa ne acomodam. Se spune ca oamenilor credinciosi nu le e frica de moarte. Dar tot in ultima vreme am vazut oameni care au refuzat sa mearga la decesele unor cunoscuti pe motiv ca sunt ocupati sa le duca niste aranjamente forale. Oameni lipstiti de demnitate, care nu mai stiu ce inseamna obiceiul ingropaciunii si moartea la romani.  O simpla coroana ori o simpla cautare pe google, coroane funerare bucuresti era suficienta, ori un simplu mers la florarie si niste aranjamente florale pentru inmormantare ar fi fost suficient.

Dormiti in pace dragi prieteni si cunoscuti care anul acesta ati plecat dintre noi. Postul acesta e pentru voi !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *