Diferenta dintre primar si bisnitar cu bani

In unele localitati din Romania sau chiar orase mari, se pare ca nu exista nicio diferenta intre conduita, comportamentul, nivelul de studii pe care trebuie sa il aibe un primar, respectiv un bisnitar care sta la colt si schimba valuta acum cativa ani.Multi dintre primari in campanii lucreaza in aceiasi masura cu banii cash ca si bisnitarii, iar cand e vorba de “o combinatie” un aranjament cu niste terenuri, cu niste contracte sau vorba de niste investitii de la Bucuresti sau CJ, primarii sunt primii in curtea carora mai rasare o masina, o vila, o casa de vacanta in localitatea vecina…

Pai mai oameni buni, la anul avem alegeri locale 2016, daca inca pe urmatorii 4 ani, va alegeti niste bisnitari in functii publice sau demnitati mai inalte gen senator, chiar ca dupa 2020 ne mananca viermii in tara asta. Repet, primarul trebuie sa fie primar, nu bisnitar.

Primarul nu trebuie sa aiba 100 kg, nici prieteni de carti oameni de afaceri dubiosi, notari, avocati si nici subalterni in primarie, fosti slugi politice si lipitori de afise pe colt. Primarul e ales de oamenii din localitate, iar cand primarul e un golan, se vede cultura si nivelul de educatie sau putere financiara a oamenilor din respectiva comunitate.

Partidele se finanteaza oricum cu bani negri si interese, insa primarul deoarece e ales local, poate sa exprime mai bine dorinta cetatenilor si calitatea oamenilor din respectiva urbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *