Divortul la romani

Ca tot vorbisem despre familie, casatorie in articolele precedente, acum sa vorbim si despre divortul la romani. La noi divortul e defapt un circ, la cei mai invarsta, datorita faptului ca se cearta pe impartirea bunurilor, se pregatesc de scandalul de la partaj. Asadar divortul e un antrenament pentru partaj, caci dupa 7 ani de casnicie, bunurile se impart 50 %. Si multi inainte sa zica “vreau sa divortez” ar trebui sa se gandeasca la asta.

Asa ca sotia sau sotul nu intelege ca acest lucru e valabil si in cazul in care sotiei ii ramane de acum 20 ani un apartament din partea lui tacso, cum ar zice Prigoana. Si multe scandaluri plus ca se ajunge la circ in fata instantei si martori mincinosi. Cand se ajunge deja la martori mincinosi si e putin de impartit, sunt sanse ca cineva sa ramana pe drumuri si sa si plateasca cheltuielile de judecata. Dar in general instanta intoxicata de certuri si scandal din partea celor care vor sa divorteze imparte echitabil tot. Ca si cu drujba…Bine ma refer aici in familii normale unde interesele sunt normale. Dar au existat si cazuri de judecatori care au acceptat favoruri sexuale in schimbului unui avantaj al
“doamnei” care divorta.

Dar problema e ca de multe ori se distrug familii din pricina situatiei economiei. Saracia si economia romaneasca predispune la divort in special tinerele familii. Dupa 3 ani decid ca totul a fost o eroare si merg si fac divortul la notar. Ea merge la parinti acasa el pleaca la capsuni in Spania ori invers. Ori Ionut merge ca sofer de tir sa aduca mii de euro sa faca casa si Ileana face sex salbatic cu vecinul de la parter. Din pacate se intampla. Daca “vreau sa divortez” eu zici sa o faci simplu indiferent cine esti.

foto @ baltimorecountylaw [] com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *