Economisire bani pe termen lung

Am inceput si eu desi am 23 ani, sa ma lovesc treptat de realitatile sociale, de preturile alimentelor, de bani in general si de cate de putini ei sunt in comparatie cu nevoile omului. Cati dintre voi economisti bani pe termen lung si cu ce sacrifii se realizeaza aceasta  economisire de bani?

Va intreb cu ce sacrificii se realizeaza aceasta economisire, pentru ca logic vorbind de undeva trebuie sa tai din bani, ca sa faci economie. Tu ca familie sau cap de familie, de unde tai, din ce parte ca pe termen lung sa economisesti niste banuti. Daca tai de la ingrijire personala, gen sapun, sampon si imbracaminte, pe termen lung in colectivitate se observa faptul ca faci asta si nu da prea bine la obraz. Daca tai bani din mancare sa economisesti, dupa vreo 10-15 ani de economisire, nu ar fi o mirare sa te trezesti cu un cancer galopant, avand in vedere ca ai consumat cele mai ieftine si putin sanatoase alimente. Deci eu spun sincer, economisirea din diferenta de pret a alimentelor, adica consumul de alimente de proasta calitate nu e o solutie si alimentatia nesanatoasa se face simtita pe termen lung.

Poate vrei sa te apuci sa economisesti bani din utilitati. Faci un dus mai mic ca sa ramana apa mai multa pentru vase, dai caldura pe 19 grade, in loc de 23-24. Renunti la masina, mergi cu transportul in comun si ajungi mai tarziu acasa de la job, unde mananci tot alimente luate la reducere. Pai si cum sa te mai bucuri de viata daca economisesti ? Poti sa realizezi o economisire bani pe termen lung ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *