Hidrofoarele din inox, de mare ajutor in gospodarie

pompa-standard-101-inox-2962-1-1489510960_1

Hidrofoarele sunt necesare privind alimentarea cu apa a unei locuinte ce nu este racordata la sistemul de apa menajera. Din multitudinea de optiuni puse la dispozitie de piata de profil pare destul de greu sa se realizeze o alegere simpla.

O categorie aparte ce merita amintita este cea de hidrofor inox. Acest material prezinta rezistenta in timp, un mare avantaj ce contribuie la satisfactia utilizatorului. Nu oxideaza, apa din rezervor nu va fi contaminata cu tot felul de particule si in special cu rugina, deci un hidrofor din inox este de preferat fata de alte tipuri.

Iata ce trebuie sa stii atunci cand alegi un astfel de hidrofor:

  • Chiar daca se recomanda un hidrofor ca fiind din inox, trebuie analizat indeaproape pentru ca nu toate piesele sale componente ar putea fi din inox. Cel mai adesea exista pompa din inox si butelia.
  • In functie de sursa de apa se va selecta un model conventional sau cu ejector – caz in care sursa de apa este la peste 8 metri adancime. Puterea si presiunea de lucru sunt aspecte esentiale ce dovedesc in ce masura un tip anume de hidrofor se preteaza nevoilor unui utilizator.
  • Majoritatea hidrofoarelor au motoare electrice. In functie de numarul de watti se identifica si ce consum are. Dar, pe cat de multa putere are si presiunea apei va fi una mai mare.
  • Pentru a obtine cantitati mari de apa se va necesita modele formate din pompa si rezervor de inox. Gandeste ca o pompa de 50 l spre exemplu a porni mai rar decat una de 24 de litri. Asta inseamna implicit consuma mai mic si uzura redusa.

O alegere mai specifica tine de fiecare utilizator in parte si de gospodaria sa. Preferate sunt adesea cele mici, compacte, dar care ofera randament. Conteaza desigur si cate robinete pot fi alimentate de la hidrofor. De preferat de asemenea sa se opreasca automat. Acolo unde sunt si pretentii un sistem ce include si manometru este de ales pentru ca va inregistra constant presiunea apei.

Oferta in sine este convenabila in functie si de bugetul fiecaruia. Cantarind care sunt avantajele si ce debit de apa poate oferi, un hidrofor va fi ales. Insa atentie, daca numai carcasa sa este din inox se poate spune ca  este mai degraba de clasa mediocra ca si nivel calitativ. Componentele sunt de verificat, precum si alte detalii de functionare ale sistemului. Cu alte cuvinte, doar pentru ca este din inox un hidrofor nu poate fi considerat cel mai bun sau mai putin bun.

Merita de mentionat ca in unele cazuri instalarea unui hidrofor tine de necesarul de a asigura apa pentru culturi spre exemplu. Asta nu inseamna ca nu se va investi intr-un sistem de calitate. Asadar alegerea unui hidrofor din inox este in fapt alegerea unui produs de calitate, indiferent de maniera in care se va folosi ulterior.

O recomandare pentru cei interesati de achizitia unui hidrofor este magazinul online shop-einstal.ro. se vor gasi numeroase tipuri de hidrofoare, printre care si cele din inox.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *