In 13 noiembrie e Ziua Limbii Maghiare

In luna aceasta, mai exact in 13 octombrie a fost data in care deputatii romani din parlament in unanimitate au votat un proiect propus de UDMR prin care ziua de 13 noiembrie a fost desemnata Ziua Limbii Maghiare. Eu nu sunt nationalist si nu fac spume, insa locuiesc in unul dintre cele 3 judete cu populatie preponderent maghiara.

Din pacate pentru 2018 cand se aniverseaza 100 ani de la Marea Unire, pe zi ce trece in Covansa si Harghita se depopuleaza zona de romani. Maghiarii au cam toate functiile din administratia locala, iar tot ceea ce realizeaza functionarii publici si primarii e in detrimentul statului roman.

Maghiarii sunt foarte uniti. Romanii in general nu sunt uniti deloc, iar in ultimii 25 ani, profitand de situatie, echilibrul subtire creat in anii comunismului a disparut. Cele 2 judete sunt din pacate pe zi ce trece niste enclave in mijlocul unei Romanii in care, daca vrei sa ajungi din Satu-Mare in Bucuresti faci mai mult pe drum ca acum 100 ani. Aprobarea acestei propuneri legislative spune totul despre cat de uniti sunt romanii, dar asta intr-un alt post viitor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *