In politica au succes toti jegosii

De ce oare in politica romaneasca au succes toti jegosii, toti bisnitarii care plimba bani negri, toate lichele educate sau mai putin educate !? Pai raspunsul e simplu. Populatia e needucata, insa consider ca saracia nu reprezinta o scuza, iar faptul ca o persoana are sau nu demnitate nu conteaza nici de studii nici de bani. Moralitatea si cinstea, sunt virtuti care nici ele nu sunt conditionate de studii.

Populatia needucata voteaza la randul lor niste personalitati superficiale, atat ca entitate psihica cat si comportament, niste profitori din fire care au ajuns treptat, treptat in primul nivel al partidelor. Ei inainte sa ajunga in functii publice, in demnitati cum le place unora sa zica, au ros treptat din tara asta, din economia ei, exact ca niste soareci.

Nici politica de cadre nu mai e ce a fost, iar un taran needucat cu pantofi negri si soseste albe in parlament e mult mai usor de controlat. El ridica mana si voteaza fara sa gandeasca prea mult sau sa isi puna probleme de moralitate.

Inca in teritoriu se face politica spritului si a coniacului, a prieteniei interesate si a manipularii de joasa speta, a subcontractarii contractelor publice si parandaratului. Politica romaneasca e exact ca si fotbalul romanesc. Tocmai de aceea primarii sustin financiar unele echipe de fotbal, pentru ca cei din tribune care sparg semnite cand voteaza isi aduc aminte de echipa de fotbal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *