Inca dati bani la cersetori?

Sunt hotarat sa ma tin de promisiunea facuta mie, de a renunta sa mai dau bani la cersetori. Dupa ce am fost abordat de catre un cersetor agresiv si sub influcenta bauturilor alcoolice, mi-am dat seama ca nu le fac un bine cersetorilor oferind acestora bani. Eu si cei care inca mai dau bani la cersetori, ar trebui sa ne gandim ca nu facem decat sa ii mentinen pe cersetori carora la oferim bani, captivi intr-un cer vicios.

De ce sa nu dati bani la cersetori !

E vorba de faptul ca majoritatea cersetorilor sunt controlati si supravegheati de catre indivizi dubiosi, ceva sinonim cu traficul de fiinte umane, persoane care ii exploateaza pe amaratii din coltul starzi si la care merg in mare parte din banii obtinuti cu cersitul. Desigur ca deja vorbim de o lume pestrita si cam interlopa, insa asta e tristul adevar. Marea majoritate a cersetorilor, de exemplu copii, cersesc ori pentru banii de bautura ai parintilor, ori pentru alti indivizi.

Iar daca tot am semnalat o problema, cunoscuta deja, caci cersetoria a devenit o industrie in care se invart sume exorbitante de bani negri, eu propun ca in momentul in care vrei sa oferi ceva unui cersetor, sa schimbi celebra hartie de 1 leu cu 1 corn sau cu o paine. Oferind o paine sau un corn unui cersetor, il ajuti defapt sa supravietuiasca frigului si poate obligatiei de a sta la coltul strazii si de a cersi pentru cei mai puternici ca el.

One thought on “Inca dati bani la cersetori?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *