Mareste viteza incarcare a website-ului

Inainte sa incep sa postez o serie de articole pe platforma wordpress, cu toate ca nu sunt un novice in ale blogging-ului, vreau sa am grija ca viteza de incarcare a websiteului sa fie una mai buna. Nu e foarte greu sa obtin o viteza de incarcare a paginii web relativ decenta, iar si tie cititorule iti recomand ca inainte de scrie mai mult pe blog, sa alegi o tema wordpress cat mai curata din punct de vedere al codingului si al aspectului. Astfel ca dupa ce ai ales o tema curata ai inceput deja sa lucrezi inconstient la optimizarea vitezei de incarcare a blogului wordpress.

Urmatorul pas pentru optimizarea vitezei de incarcare, e organizarea websiteului cat mai bine, cu o structura cat mai compacta si folosind doar widgeturile necesare. Posturi bine categorizate si scrise in functii de categorii, imagini cu o calitate buna, insa nu watermakuit deja, un usor interlinking poate intre posturi / categorii. Dar de partea asta de optimizare seo, insa intr-un post anterior.

Tema curata deja aleasa, widgeturile strict necesare, pluginurile pe care le folosesti sa fie si ele tot “musai necesare”, structura websiteului adica tot a temei sa permita un load bun, un hosting rapid romanesc si poate un ip dedicat reprezinta practic metode fundamentale de optimizare a vitezei de incarcare a unei paginii web.

Dar inainte de toate, testeaza cu GTMETRIX [dot] com si verifica viteza de incarcare actuala, iar in functie de asta faci alegerile temei wordpress. Dar pe langa faptul ca iti scazi din start viteza de incarcare printr-o tema buna, recomand teme wordprees simple, ai apoi nevoie de comprimarea css si html, care o realizezi cu pluginuri gen wp-minify. Personal eu nu sunt adeptul pluginurilor care sa imi incarce hostingul.

One thought on “Mareste viteza incarcare a website-ului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *