Materiale pentru izolatii termice de inalta calitate !

Materiale de constructii si izolatii termice

logo-e-izolatii2In ziua de astazi in momentul in care iti renovezi ori construiesti o casa, de multe ori la tara, oamenii devin fara sa vrea mici specialisti in constructii si izolatii termice. Dar daca pe langa banii chivernisiti si economisiti o perioada lunga de timp, dai de o echipa de constructori lasatori, sa nu zic neseriosi, la sfarsitul constructiei te simti de parca ai urmat un curs de 1 an la facultatea de constructii civile din Bucuresti. Iar in materie de izolatii termice din nou e foarte importanta calitatea materialelor folosite. Desigur ca ca atunci cand spunem izolatie termica ne gandim la banala izolatie exterioara a fatadei cu polistiren expandat de culoarea alb, folosita atat la blocuri cat si la case, dar vizitand www.e-izolatii.ro aflam ca exista si vata bazalitica ori polistiren extrudat, de culoare verde care se foloseste la izolatia de la soclu in jos, acolo unde sunt stresori fizici si unde deja se observa la casele vechi in cele mai multe cazuri deteriorari ale caramizii. Personal in momentul de fata casa unde locuiesc eu are fatada izolata cu polistiren expandat de 8 cm, iar la soclu cu polistiren extrudat ! Insa in detaliu, despre izolarea locuintei o sa vorbim in urmatoarele paragrafe.

Izolatie fatada locuinta cu polistiren expandat

casa3-1O izolatie cu polistiren expandat este perfecta atat din punct de vedere fonic si termic, in special cu 8 si 6 cm, pentru fatade case si blocuri 10 cm. Dar personal consider ca un mare dezavantaj al polistirenului expandat e faptul ca arde foarte usor mai ales in combinatie cu gips carton. Pentru un garaj nu as vrea sa folosesc polistiren expandat. Desigur exista si solutii anti-ignifugare care nu ar strica sa se aplice in cazul unor constructii ca de exemplu blocuri de locuit, unde de multe ori si peretii despartitori sunt din gips carton. Asadar subliniez o dorinta de securitate, insa un polistiren expandat pus corect si intr-o zona in care exista sarcini fizice normale, adica nu vorbim de trafic greu, intens, e solutia perfecta pentru locuinta personala, pentru fatada. Casa in care locuiesc e izolata de 10 ani cu polistiren expandat, iar acum polistirenul e mult mai bine realizat ca vechiul polistiren, deoarece tehnologia de productie a evoluat. Oricum daca intrati pe www.e-izolatii.ro vedeti ca polistirenul expandat e utilizat in izolarea locuintelor si e garantata satisfactia. O locuinta cu termopane de calitate si polistiren austrotherm EPS – AF100 situata si intr-o zona linistita e un rai atat vara cat si iarna. Plus ca la asta se adauga izolatia cu polistiren extrudat, care asigura o izolatie si mai puternica in zona de jos a casei, la soclu. Deci pentru cineva care a trait la etajul 4, la bloc vara, fara aer conditionat, o locuinta izolata si cu geamuri termopan de inalta calitate e ceva sinonim cu mersul intr-o statiune. Dupa cum vedeti si din descrierea de pe www.e-izolatii.ro „Izolatia cu polistiren expandat Austrotherm EPS® protejeaza mediul inconjurator, emisiile de noxe CO2 fiind astfel reduse. Polistirenul expandat este tolerat bine de piele, fiind utilizat cu succes pentru termoizolarea spitalelor si gradinitelor” !

Izolatie soclu cu polistiren extrudat

eps_afplus_p2

Dupa cum spuneam, polistirenul extrudat e folosit la izolatilor peretilor de subsol, pentru acoperisurile teraselor, a soclurilor unor locuinte rezidentiale dar inclusiv a peretilor unor spatii frigorifice. Este extrem de rezistent la presiuni fizice, dar mai ales are calitati termoizolante mai puternice decat clasicul polistiren expandat. Se regaseste in placi roz, verzi si e drept ceva mai scump decat polistirenul expandat pentru fatada. Va sugerez insa sa vizitati tot www.e-iziolatii.ro pentru ca acolo gasiti oferte de polistiren extrudat tot fabricat de Austrotherm. Din punct de vedere personal, polistirenul extrudat e o minune atunci cand se realizeaza renovari ale unor case vechi ce au de suferit in partea de jos, imediat a primelor randuri de caramida puse pe fundatie, mai ales atunci cand fundatia e veche si timid realizata, ori inexistenta. Desigur ca am intalnit si case din chirpici izolate corect in polistiren expandat dar si extrudat, insa care trebuiau consolidate la nivelul fundatiei, inainte sa se utilizeze polistiren.

Izolatie cu vata bazalitica

vata bazaliticaVata bazalitica e extrem de utilizata in izolatii termice, fonice si anti-foc in constructiile civile sau industriale precum: poduri si mansarde, pereti din casete metalice pentru hale, peretii caselor cu structura din lemn, pereti de compartimentare, pereti de fatade ventilate, pereti cortina, echipamente industriale cu pereti plani ! Nu am deocamdata pentru locuinta personala o izolatie cu vata bazalitica insa pot sa va spun ca prezinta numeroase avantaje dintre care putem enumera : izolare termica deosebita (conductivitate termica scazuta), siguranta la incendiu – material incombustibil, nu arde, foarte buna atenuare a zgomotului (coeficient de absorbtie ridicat), usor de montat, netoxic, hidrofobizat – nu retine apa durata lunga de viata si stabilitate in timp a proprietatilor ! Numeroase tipuri de vata bazalitica gasiti pe www.e-izolatii.ro !

Universul izolatiilor cu e-izolatii.ro !

In primul rand trebuie sa va spun ca recomand e-izolatii.ro care este proprietatea MTM Izolatii & Constructii S.R.L datorita unui portofoliu impresionat care cuprinde clienti ca Stadionul National, Sky Tower, Hidrocentrale, Cora Romania, Carrefour Romania, Biblioteca Nationala ! In al doilea rand, ii recomand pentru ca pretuiesc fiecare client care intra pe magazinul online mai sus mentionat si pentru ca aud de la mesteri ca sunt extrem de seriosi cu livratul in tara. Astfel ca au si oferte speciale, la o cantitate mai mare desigur ca se pot si ajusta un pic preturile. Iar ideea de baza e ca pe www.e-izolatii.ro ai toate produsele la un loc, astfel ca atunci cand dai comanda le ai pe toate la un loc si nu mai e nevoie sa apelezi tu la producatori pentru ca deja le ai la un pret extrem de bun. Asa ca nu stati pe ganduri dragi mesteri si mergeti la sigur cu MTM Izolatii & Constructii S.R.L !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *