Minciuna nu te duce nicaieri !

Ma intreaba azi un prieten, “ba tu ce crezi e bine sa minti” ? Eu va zic ceea ce i-am raspuns si lui. Minciuna are picioare scurte, pentru ca pe termen lung ajungi sa nu te mai creada nimeni. Fie ca faci afaceri, fie ca uneori esti nevoit sa bagi cate o minciuna mica in relatiile personale, cine minte sistematic si nici nu minte mai inteligent, adica minciune prin omisiune, ajunge sa ramana singur.

Eu cred ca in Romania minciuna avea un mare potential, insa acum 25-30 ani. Romanii in general, cei care se respecta si care sunt activi, in sensul ca au un job, o activitate generatoare de venit, nu prea vor sa mai auda minciuni sau fabule din partea cunoscutilor. Adica, timpul e si asa foarte limitit, tu ai prefera sa iti petreci timpul ascultand minciunile altora? Sunt persoane pentru care minciuna e patologica si e o forma de evadarea din viata lor cotidiana, anosta si plina de probleme. In general nu vreau sa fiu moralist, minciuna poate parea ca e de viitor de exemplu in lumea afacerilor care e imorala, ilogica si atemporala. Dar nu poti sa faci profit daca minti o viata intreaga. Nu poti sa escrochezi toata viata, indiferent de cat ai fi sau nu de inteligent.

Cel mai bine simt minciuna femeile. Desigur, lor le place uneori sa fie mintite, insa dupa bine puteti vedea nu poti sa minti de exemplu o femeie pe termen lung, pentru ca se plictiseste in final. Sau daca minti pe cineva si te asculta ori individul e prea credul, ori mintiti amandoi ! Multi dintre cei care folosesc minciuna in cuplu, au probleme mult mai grave si mai putin cunoscute in structura relatiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *