Optimizare viteza de incarcare website

De azi dimineata, defapt de azi noapte, ma chinui sa gasesc o tema wordpress relativ optimizata, adica care sa se incarce si repede care sa o modofic prea mult, dar si sa arata cat de cat ok. Multi spun ca Google se bazeaza atunci cand stabileste pozitia unui website si pe viteza de incarcare a acestuia. Eu cred insa ca un website, un blog de exemplu care se incarca mai repede e mai iubit de vizitatori dar si de crawling-ul domnului Google.

In mod normal, viteza de incarcare a website-ului tau o verifici cu gtmetrix.com, iar acolo ai doi indicatori, YSlow si Page Speed. Urmatorul lucru pe care o sa il fac e sa optimizez imaginile atat din punct de vedere al dimensiunii dar si din punct de vedere al search engine optimization, poate mai reusesc sa mai aduc niste vizitatori in plus din google images.

Evit personal sa folosesc pluginuri de cache, gen wp-minify care sa imi ingreuneze hostingul, incerc sa am o viteza buna de incarcare a blogului folosind o tema cat mai clean din punctul de vedere al codului, dar si un un continut cat mai redus si mai compact pe homepage, ca sa nu ingreunez astfel structura websiteului. Sa folosesc un singur fisier CSS e cam greut si nu stiu daca merita efortul sa gasesc pe cineva sa faca acest lucru, sau sa pierd timp pana invat eu sa fac asta.

Acum sa nu scoatem din ecuatia care se numeste optimizare si viteza de incarcare website si hosting-ul si cat de rapid sau de incet este acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *