Probleme cu trezitul de dimineata ?

7 lucruri de evitat cand ai probleme cu trezitul de dimineata

Asa cum iti incepi dimineata, asa iti va merge toata ziua. Asta o spune si o vorba populara. Daca iti vei incepe ziua fara energie si fara chef, atunci sigur va fi una neproductiva, dar daca vei incepe cu zambetul pe buze si plin de viata, atunci vei avea o zi de neuitat. Uite cateva lucruri pe care sa NU le faci de indata ce te trezesti. Cred eu ca nu exista om care sa nu aiba probleme cu trezitul de dimineata.

  1. NU folosi butonul de amanare al alarmei

A face asta nu este o idee prea buna, desi iti mai doresti putin somn. Adevarul este ca, cu cat vei da amanare de fiecare data, cu atat vei adormi mai repede si te vei trezi mai greu. Iar atunci cand te vei trezi, vei fi inca obosit si lenes.

  1. NU sta ghemuit in pat

Atunci cand te trezesti, intinde-ti mainile si picioarele cat timp inca te afli in pat. Fa un pic de streching, fara probleme. Cu cat te vei intinde mai mult, cu atat vei fi mai increzator si mai fericit in timpul zilei. Cei care stau inca ghemiuti in pat se pare ca vor fi stresati si somnorosi toata ziua.

  1. NU iti mai verifica e-mailul la prima ora a dimineatii

A-ti verifica e-mailul atat de repede inainte de a te ridica din pat nu va face decat sa iti distraga atentia de la sarcinile reale pe care ti-ai propus sa le duci la bun sfarsit in acea zi.

  1. Fa-ti patul

Pe cat pare de imposibil, a-ti lasa patul facut in camera este un obicei asociat cu cresterea productivitatii in ziua respectiva. Mai mult decat atat, te va ajuta sa devii mai ordonat si mai organizat.

  1. NU bea cafea de la prima ora a diminetii

Pe cat de mult ai dori sa bei o cafea repede repede cu o tigara, de dimineata, las-o pe mai incolo. Daca vei bea cafea inainte de 9 jumate, organismul tau va reduce producerea de hormoni asociati cu energia si vei avea mai putin chef de munca in acea zi.

  1. NU te trezi pe intuneric

Ceasul nostru intern este sensibil la lumina si la intuneric. Daca te vei trezi intr-o lumina slaba, creierul tau ar putea deveni confuz si te va face sa adormi din nou. Deschide fereastra, da la o parte perdelele si daca inca mai este intuneric si afara, deschide o sursa puternica de lumina.

  1. NU iti uita obisnuintele

Potrivit oamenilor de stiinta, vointa ta este limitata si daca iti vei petrece timpul facand lucruri aiurea de dimineata, atunci cu siguranta nu va reveni la tine ca sa duci la bun sfarsit alte task-uri mai importante. Mai bine pregateste-te de munca si creeaza-ti o rutina care iti permite sa te misti pe mod automat dimineata, astfel incat sa-ti salvezi vointa pentru alte lucruri importante pe timp de zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *