Romania nu e o tara buna unde sa-ti cresti copiii

Cresterea copilului in Romania

Trebuie sa recunosc ca in ultima vreme m-am gandit tot mai mult la ce conditii sunt favorabile unui trai linistit dar si benefice intr-o viata de familie, unde apar mai apoi si copiii. Am prieteni cu familie, sotie, copii dar eu inca nu am ganduri serioase caci nu am intalnit persoana care sa ma faca sa ma gandesc la o familie. Ideea e ca am invatat oricum multe despre casatorie si viata de familie si pot sa va spun sincer, ca Romania nu e o tara buna unde sa-ti cresti copiii ! Romania in perceptia mea e o tara dezorganizata, in care predictibilitatea economica si implicit sociala lipseste, o tara macinata de coruptie si polarizata din punct de vedere social asemanator cu Brazilia. (cei saraci si cei foarte bogati si undeva la mijloc cei care tin tara pe picioare prin plata taxelor) !

Educatie – Sanatate – Loc de munca

Din punct de vedere al climatului social si al dezvoltarii armonioase, in Romania un copil dintr-o familie de oameni normali ca venituri e supus unor mari presiuni. Primul mare soc pentru un copil e dat de sistemul educational romanesc, de accesibilitatea la o educatie curata si sanatoasa. A doua mare problema pentru un copil e sistemul medical romanesc si alimentatia. Romania nu dispune de un sistem medical adecvat iar alimentatia in Romania e alcatuita din produse scumpe si pline de E-uri, care nu si-ar avea loc pe raftul unor magazine in Germania, Franta. Deci in cresterea si dezvoltarea unui copil educatia si alimentatia sunt extrem de importante. Si repet, Romania nu e o tara buna unde sa-ti cresti copiii. Cea mai mare problema in Romania la ora actuala consider ca o reprezinta poluarea. Din punctul meu de vedere apa de la robinet e extrem de clorinata, predispune la aparitia cancerului.

Infrastructura lipseste, inclusiv drumul pana la scoala e extrem de greoi in orasele mari ca de exemplu Bucuresti, Cluj. La varsta liceului cel mai dureros lucru, cand multi parinti deschid ochii si spun ca Romania nu e o tara buna unde sa-ti cresti copiii e atunci cand odrasla pica examenul de bacalaureat, ori mai grav, e capabil sa faca fata examenului de bacalaureat, sa urmeze o facultate chiar si la buget, insa nu isi gaseste un loc de munca si mai ales, desi e inzestrat cu o inteligenta peste medie, la 25 ani isi da seama ca nu a fost ghidat de scoala spre domeniul potrivit acestuia. Cu alte cuvinte, revenim la ceea ce Romania produce, indivizi debusolati cu probleme chiar psihosociale. E oare Romania o tara buna unde sa-ti cresti copiii ? Puteti desigur sa incercati sa creati artificial un glob de cristal pentru copilul dvs. insa nu cred ca asta e solutia…

Si oare de ce natalitatea scade si declinul demografic da nastere a unei populatii imbatranite si bolnave !?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *