Salvati taximetristii !!!

Ma amuza cand vad la televizor ca se fac controale in randul taximetristilor. Nu stiu de ce nu au facut controale azi vara, cand toti taximetristii erau in slapi si in bermude. Atunci era distractia maxima, acum asa inainte de sarbatori e o actiune “perversa” a politiei sa ii controleze pe saracii taximetristi. Dar vorba aia, “ori suntem golani ori nu mai suntem”, cine e taximetrist vechi e ca si Giovanni Becali, nu poate acum la batranete sa se dezica de vechile metehne. Mai un telefon furat, mai o evaziune mica, mai o “maimutica” cu clienti din provincie luati din Gara de Nord sau de la Otopeni. Pai nu am dreptate? Ii lasa politia fara licenta pe taximetristi in prag de sarbatori. E dreptate in lumea asta?

Cel mai tare ma amuza dezamagirea taximetristilor pirati, ca toti sunt pirati indiferent de firma la care lucreaza sau taximetristi independenti. Taximetristul batran, fost lucrator in uzina, ciubucar batran, pare brusc trist cand citeste de pe procesul verbal al politiei lista de contraventii. E ca si lista de cumparaturi cand bate vantul prin frigider… Figura taximetristilor care stiu ca raman fara paine pentru o perioada, imi aduce aminte de figura copiilor dupa ce sunt certati si pedepsiti de parinti.

De ce politistii nu au simtul umorului. Ei nu au auzit povesti cu taximetristi, pareri despre taximetristi. Nu au si ei cate un unchi taximetrist? Nea Fane de la etajul 2, nu are si el voie sa traiasca dupa ce colosii comunisti au dat faliment? De ce vreti sa omorati taximetristii in prag de sarbatori? Ati distrus uzinele comuniste si acum distrugeti oamenii muncii capitaliste, adica taximetristii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *