Societatea lui a avea sau a fi?

Societatea romaneasca e intr-un imens declin din punct de vedere al valorilor care o definesc. Acest declin si aceasta lipsa de morala si de continut al informatiilor, in care e crescuta tanara generatie in societatea lui a avea si nu a fi nu fac decat sa alimeneze o stare nevrotica in randul populatiei care oricum sufera dupa perioada comunista.

Consumul, nevoia de bunuri si obiecte de larg consum se observa cel mai bine in luna decembrie, iar depresia in lunile de dupa decembrie, adica ianuarie si februarie, deoarece banii cumpara sentimentul de “a avea”, insa pentru o perioada relativ scurta de timp. Iar cand “a avea” predomina, isi face loc si indoiala lui “a fi”.

Indoiala lui “a fi” apare uneori la persoane care toata viata lor au luptat pentru “a avea”. Multi au plecat din tara, nu si-au vazut parintii, rudele cu anii, ca mai apoi cand sa devina realizati nu au mai avut cu cine sa isi impartaseasca bucuria. De exemplu, unii intelectuali, il bag in lista si pe Corneliu Vadim Tudor, a uitat de a avea, iar lipsa lui “a avea” pune la indoiala acum dupa moartea sa “a fi”.

Oare dependenta de jocuri de noroc si modelul capitalist unde se situeaza? Tot la A AVEA si negarea lui A FI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *