Tot ce trebuie sa stii despre administrarea si reorganizarea judiciara

Demarand un business pasesti, fara sa iti dai seama, intr-o noua lume, o lumea in care banii vorbesc, in masura in care esti capabil sa ii tii in frau. Daca lucrurile nu merg prea bine, respectiv nu iti manageriezi prea bine afacerea, ajungi in anumite etape mai putin placute.

Totusi, bucura-te ca ai sansa de a a redresa o firma atat timp cat colaborezi cu oameni capabili. Astazi vreau sa aduc in atentia ta Cabinetul Lichidator, administrat de Mihaela Monea. Insa, pana acolo, hai sa vorbim despre ce inseamna mai exact adminstrare si reorganizare judiciara.

Ce presupune administrarea judiciara

Despre administrarea judiciara trebuie sa stii ca este o atributie pe care o poate gestiona doar practicianul in insolventa. De ce? Pentru ca acesta detine cunostinte juridice, de management si de evaluare cu privire la acest aspect.

In momentul in care incepe procedura de insolventa vor fi suspendate toate activitatile judiciare si extrajudiciare. Va incepe realizarea creantelor ce vor fi indreptate catre debitori si bunurile acestora.

De la data deschiderii procedurii de insolventa, nu vor mai fi calculate dobanzile, penalitatile sau majorarile la creantele deja existente. Bineinteles, exista cateva exceptii aici – colaboreaza cu Cabinet Lichidator pentru a afla despre ce este vorba.

Tot intervalul de timp de la deschiderea procedurii de insolventa si pana la confirmarea planului de organizare sau intrarii in faliment este numita perioada de observatie. Atunci vor fi stabilite posibilele cazuri care au adus firma ta in stare de insolventa, dar si cine sunt vinovatii.

Urmeaza apoi calcularea sanselor de reorganizare. Tot atunci vor fi aduse in discutie activele si pasivele debitorilor.

Reorganizarea judiciara te obliga sa optezi pentru un plan de reorganizare a firmei

Reorganizarea judiciara este procedura la care apelezi pentru a incerca sa redresezi activitatile economice ale societatii tale, deja aflate in insolventa sau la un pas distanta de a intra in insolventa.

Reorganizarea judiciara este aplicata direct debitorilor, persoaneler juridice, cu scopul de a achita datoriile acestuia, totul in conformitate cu programul aferent platii creantelor.

Exista o serie de etape ce trebuie urmate atunci cand vine vorba de reorganizare judiciara. Prima etapa este propunerea unui plan de reorganizare, urmata de elaborarea acestuia, votul creditorilor cu privire la planul de reorganizare propus, dar si confirmarea, de catre judecatorul-sindic, a planului de reorganizare.

Urmeaza apoi verdictul: reusita sau esecul, dupa posibilitati, a planului de reorganizare. Nu in ultimul rand, vorbim si despre supravegherea cu atentie a felului in care masurile scrise in planul de reorganizare sunt respectate.

Te invit sa vizitezi site-ul oficial cabinetlichidator.ro si, in caz de nevoie, sa ceri imediat consultanta specializata din partea practicianului in insolventa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *