Ventilatie inteligenta cu senzor VOC. getAIR Smart Control disponibil in magazinul Altecovent

Potrivit unui studiu american in ceea ce priveste compusii organici volatili din locuinte, plantele de interior nu sunt atat de eficiente impotriva poluantilor din aerul pe care il respiram.

Aerisirea cu o ventilatie controlata a spatiului de locuit este una dintre cele mai eficiente alternative pentru imbunatatirea calitatii aerului. Datorita tehnologiei senzorilor, controlul inteligent al ventilatiei de la getAir permite un climat interior confortabil si sanatos.

getAir SmartControl are un senzor special de COV care asigura eliminarea automata a aerului poluat din incapere. Valorile tinta dorite pentru temperatura si umiditate pot fi determinate in mod flexibil pentru fiecare zona de ventilatie. Poate fi controlat prin aplicatie, prin comanda vocala sau direct prin controlul de perete. Astfel de senzori inteligenti sunt acum disponibili si la Altecovent.

Beneficiile acestor senzori

 Dupa zeci de studii cu privire la calitatea aerului din interior pe care il respiram, s-a ajuns la concluzia ca plantele nu aduc oxigenul necesar asa cum se credea anterior.

Poluarea a atins cote alarmante in momentul de fata si nu discutam doar despre cea din mediul inconjurator, ci si desprea cea din propriile locuinte. Aerul pe care il respiram in interior contine adesea poluanti, cum ar fi compusi organici volatili (COV), care sunt gasiti in pardoseli, vopsele sau materiale de etansare, de exemplu, si se pot acumula in aerul din camera.

Mai mult decat atat, praful acumulat, detergentii pe care ii folosim pentru a face curatenie, fumul de tigara, detergentii si balasamul de rufe, mucegaiul si igrasia, toate acestea elimina substante pe care noi le inhalam zi de zi in plamani.

Astfel ca pentru a reduce rapid si eficient  concentratia de COV din spatiile de locuit, ventilatia ar trebuie efectuata in mod regulat.

Cladirile noi spre exemplu sunt bine izolate, fapt pentru care continutul de poluanti poate creste rapid la o concentratie nesanatoasa si poate provoca dureri de cap sau ameteli.

Solutia ideala pentru un aer proaspat in orice moment sunt sistemele de ventilatie controlata a spatiului de locuit. Cu functiile de operare inteligente ale getAir, sistemul de ventilatie poate fi controlat convenabil si detecteaza automat cand concentratia de poluanti din aerul camerei este prea mare.

getAir SmartControl consta intr-un controler WiFi inovator (SmartControl Hub) cu ajutorul caruia unitatile de ventilatie pot fi controlate, monitorizate si automatizate prin intermediul unei aplicatii de pe un smartphone. Controlul de perete serveste ca baza pentru aplicatie si proceseaza toate semnalele de control. Sistemul de ventilatie poate fi controlat chiar si prin comanda vocala. Dispozitivele si unitatile de control sunt conectate la wifi-ul intern.

Fiecare zona de ventilatie, cum ar fi camera de zi sau dormitorul, poate fi controlata individual cu aplicatia „getAir SmartControl”. Cu doar cateva clickuri, modul de ventilatie dorit poate fi setat folosind pictograme intuitive – de exemplu modul de repaus sau modul de timp.

Functiile de recuperare a caldurii si de selectare a ventilatiei sunt disponibile in fiecare mod. In functie de modul selectat, intensitatea si durata ventilatiei pot fi reglate continuu. De asemenea, ventilatorul preia automat controlul pentru a schimba clima in mod automat. Aplicatia notifica de asemenea utilizatorul atunci cand se preconizeaza o schimbare a filtrului. De asemenea, asistentii vocali pot fi configurati cu usurinta folosind aplicatia. Poti sa vezi mai multe detalii aici.

Senzorii inteligenti ai getAir SmartControl ajuta la asigurarea unui climat confortabil in spatiul nostru de locuit. Daca incarcatura de la poluanti precum COV este prea mare, unitatile de ventilatie activeaza automat modul corespunzator pentru a elimina aerul poluat din incapere. Cu aplicatia „getAir SmartControl”, utilizatorul poate urmari climatul – temperatura camerei, umiditatea relativa si calitatea aerului sunt vizibile in orice moment. Emoji-urile ajuta la clasificarea informatiilor despre calitatea aerului.

Ventilatia descentralizata cu recuperator de caldura- caracteristici

In magazinul Altecovent vei putea putea gasi ventilatie descentralizata cu recuperator de caldura getAir care exceleaza prin design, calitate si nu numai. Sunt usor de utilizat si vin cu foarte multe beneficii. Acestea sunt produse in Germania, fiind realizate din materiale de calitate superioara.

Tot in magazinul online Altecovent vei gasi si tubulatura ventilatie, practic tot ce ai nevoie pentru ca acestea sa fie montate.

O astfel de ventilatie cu recuperare de caldura descentralizata este formata din mai multe unitati individuale ce sunt montate in fiecare incapere dintr-o locuinta.

Pentru montarea lui vei avea nevoie de o echipa specializata in domeniu pentru ca daca nu este montat corespunzator nu va putea asigura un aer proaspat in incaperi. Mai mult decat atat, poate elimina din caldura locuintei, ori acest lucru nu trebuie sa se intample.

Aici va puteti baza pe echipa Altevovent pentru ca pe langa produsele pe care le pune la dispozitie vine si cu servicii de montaj, personalizate in functie de fiecare proiect in parte.

Asadar, un sistem bine montat va reusi sa contribuie foarte mult confortul dintr-o locuinta. Iata care sunt avantajele:

  • Un astfel de sistem va elimina excesul de umiditate din intreaga locuinta, fapt pentru care nu va mai exista riscul aparitiei mucegaiului.
  • Poate duce la economii de energie si asta pentru ca are un randament de recuperare a caldurii de peste 93%.
  • Asigura un aer proaspat constant in locuinta.
  • Nu mai este nevoie sa deschizi ferestrele pentru a aerisi.

Exista foarte multe motive pentru care poti opta pentru un astfel de sistem de la Altecovent.

Pe lista de avantaje mai amintim si faptul ca aerul va fi in permanenta sanatos si veti vedea imediat schimbarile. Sunt ideale mai ales pentru persoanele care sufera de alergii, astm sau alte probleme de sanatate cu privire la sistemul respirator.

Mai mult decat atat, un astfel de sistem va elimina mirosurile neplacute. Nu va mai exista de asemenea riscul de aparitie a acarienilor, prafului sau ciupercilor, astfel ca si poluantii externi vor fi tinuti departe de locuinta ta.

Atat timp cat locuinta este etansa, se va putea economisi pana la 30% din energia de incalzire, caldura din interior nefiind eliminata.

Asadar, astfel de sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura descentralizate, vin cu foarte multe beneficii atat pentru locuinta cat si pentru sanatatea ta.

Contacteaza echipa Altecovent pentru mai multe detalii.

Date de contact:

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *